torsdag den 24. februar 2011

Plantemarked i KiekebergJeg er vild med det store plantemarked, der løber af stabelen midt i april hvert år i det hyggelige frilandsmuseum i Kiekeberg lige syd for Hamborg. Det er absolut værd at lave en dagstur for - jeg har selv gjort det de seneste 3 år inkl. mand og børn. Læs evt. mere her: http://www.kiekeberg-museum.de/das-knnen-sie-erleben/pflanzenmarkt.html Du kan også se en lille film om markedet

Udvalget på Kiekeberg-markedet er enormt - inden for alle typer planter. Der var engang, jeg troede, der kun fandtes 2 forskellige sorter inden for bispehuer. Nu har jeg nok omkring de 15! Men jeg har lige været forbi www.stauden-eskuche.de og erfaret, at jeg så endnu ikke er nået op på halvdelen af sortimentet  på denne planteskole. Jeg køber altid en hel masse hos Annemarie Eskuche, når jeg er i Kiekeberg, så nu har jeg lige bestilt et PDF-katalog. Jeg vil printe det ud! Så kan jeg rigtig sidde og forberede indkøbene, mens resten af familien fx ser fjernsyn - det er ikke så hyggeligt at sidde med computeren hele tiden, selvom det er nemt ;)

10 kommentarer:

 1. Hej Marie Louise.

  Ja et absolut must at skulle til Kiekeberg. Jeg tager derned hvert år om fredagen med en veninde, overnatter på et hyggeligt lille sted kun 1 km. væk. Så kan vi nå at tjekke en stor planteskole ud også om fredagen inden vi indtager et meget tysk aftenmåltid. Jeg kan godt lide traditioner og dette er ved at være een af dem.
  Kender du Sarastro-Stauden fra Østrig? De er der hvert år og har nogle spændende og ikke så sete stauder, som passer sig godt til vores klima. Men der er jo rigtig mange ogde sælgere dernede. Også de små private er et kig værd.

  Mange hilsener fra
  Helga, idehaven

  SvarSlet
 2. Hmmmm Jeg fik lavet en professionel haveplan i 2009, som jeg ganske vist kun har taget en enkelt idé fra foreløbig. Jeg er blevet inspireret til at lave andre ting. Men. En af de ting anb9efalede, var at plante bispehue et sted i haven. Jeg har ikke set den "live", men synes ikke den ser ud af meget på billeder. Der er så mange andre dejlige bunddække planter. Er den vidunderlig?

  SvarSlet
 3. @ Nette: Jeg synes, bispehuer er skønne. Tidligt på foråret skærer jeg alle de gamle blade af - de overvintrer jo med en rødbrun farve. Når bladene er væk, kan man bedre nyde de små blomster - og så dannes nyt løv. En fint lysegrøn farve - ofte med let rødlig kant. Efter blomstring dækker bispehuerne jorden med deres lette og stadig grønne løv - aldrig en tung grøn farve! Bladene bliver siddende - også hvis du ikke klipper dem af, så planten må jo betegnes som stedsegrøn.
  Nogle sorter får så høje blomsterstængler, at blomsterne kommer over bladene, uanset om de klippes af i det tidlige forår. Men jeg synes nu alligevel, de bliver kønnest blot med alt det friske løv. Og så er der jo alle mulige farver at vælge imellem - hvid, gul rosa, lilla - og alt dét, der ligger imellem. Nogle er flerfarvede.
  Og så er de også søde at plukke ind :) Så skal du ikke have de allerlaveste sorter.
  Men det er jo ikke sikkert, det lige er den sort, din havearkitekt har anbefalet, der passer dig bedst. Prøv at se det store udvalg på det link, jeg skrev i indlægget.

  SvarSlet
 4. @ Helga: Nej - dem kender jeg ikke. Men sikke da et lækkert sortiment, de også har. Nu er der så 47 bispehuer at vælge imellem! Det ku' da godt være, jeg også lige skulle forhåndsbestille dérfra.

  Jeg skal til Kiekeberg lørdag i år. Normalt lader vi vejrudsigten afgøre, om vi kører lørdag eller søndag, men i år har jeg arrangeret en bustur. Jeg er i bestyrelsen for Haveselskabets Odense Afd., så det er i den forbindelse, jeg har arrangeret turen. Vi er 80, der skal afsted.

  SvarSlet
 5. Åh ja, det er et skønt marked :-) Vi plejer også at være dernede hvert år, men i år har vi åbent hus lørdag og til marked søndag, så øv, vi kan ikke komme derned, men så må vi tage markedet i sensommeren i stedet :-)

  Jeg har også købt MANGE stauder af Anne Marie Eskuche!

  SvarSlet
 6. Jeg så lige en kommentar fra Nette på min mail! Men kommentaren er ikke her??? Nå - den hvide bispehue er Epimedium grandiflorum Album...

  SvarSlet
 7. Bispehuen er også en plante, som jeg skal have fingrene i, når jeg skal i gang med mit nye skyggebed. Derfor skal jeg lige kigge en ekstra gang på linket i morgen.

  SvarSlet
 8. En tur Til Kiekeberg lyder skønt. Jeg har aldrig været der, men måske kunne jeg gøre det til en familietur ligesom dig. Der er der et par stykker i hustanden, som helt sikkert lader sig lokke af en tur over grænsen ;-)
  Jeg har endnu ikke Bispehue, men jeg kan se, at der er mange valgmuligheder.

  SvarSlet
 9. Jeg skal på weekendtur til Hamburg i april, så nu skal plantemarkedet helt sikkert lægges ind i turen.
  Tak for tipset.

  SvarSlet
 10. jeg er også vældig glad for Bispehuen. har altid kun haft de to mest almindelige, men nu har jeg lige fået 8 forskellige så det bliver hyggeligt at se dem vise hvad de er for nogle.
  vi ses i bussen M-L.
  lilian
  http://athaveenhave.blogspot.com/

  SvarSlet