lørdag den 19. februar 2011

Blåt til lyst


Jeg var nede i vores drivhus i dag - bare lige for at se til de små vinterblomstrende hornvioler. Og jo - de har det ganske udmærket. Jeg fik dem sidst på efteråret, og de har blomstret uafbrudt siden da. Denne første af deres vintre skal de stå lidt beskyttet, og derfor står de altså i vores (helt uopvarmede) drivhus.

Rigtigt blå blomster er jeg meget betaget af, så inspireret af besøget i drivhuset har jeg brugt lidt tid på at kigge på forårsbilleder fra vores have. Jeg glæder mig over det dejlige vintervejr i dag - men havde de ikke været for solskinnet, ville min forårslængsel da have været uudholdelig efter en sådan tur i fotoalbummet. 

Jeg fandt bl.a. den skønne Hepatica-anemone og den azurblå lungeurt. Ikke noget særligt - men bare helt uundværlige. Anemonen plejer jeg at grave lidt omkring i februar, for allerede da er den blå farve at se under dækket af jord og blade. Jeg er sikker på, den står på spring lige under sneen...  

4 kommentarer:

 1. Hvor er de skønne :-)
  Det må være dejligt med de hornvioler, der står og blomstrer i dit drivhus. Det kan da kun gøre en glad, her i vinterkulden.

  SvarSlet
 2. Hej Marie -Louise.

  Tak for besøget på min blog.

  Jeg er interesseret i at høre lidt mere om din azurblå lungeurt. Jeg har nemlig en helt blå blomstrende med mørkegrønne blade - uden hvide aftegninger, men kender ikke navnet på den. Kan du hjælpe?

  SvarSlet
 3. @ Vivik: De er bestemt skønne. Jeg har fået dem af gartneren på Gavnø Slot. Han har vist selv sået dem. Jeg glæder mig til at se, hvordan de arter sig hen over året i den rigtige havemuld.

  @ Susanne: Ja da - den hedder Pulmonaria angustifolia 'Azurea'. Og ja - der er ingen hvide tegninger på bladene...
  (Har du lyst, må du da gerne lægge mig på din blogroll næste gang du opdaterer den. Jeg skal også lige ha' lagt dig ind)

  SvarSlet
 4. JA - det er Pulmonaria angustifolia 'Azurea' 1000 tak for det.

  Det med blogroll anede jeg ikke noget om, men nu har jeg så lært lidt mere :O)) you are 'opdateret' babe ;O)

  SvarSlet