søndag den 27. februar 2011

Lidt flere Trillium

Jeg synes lige, jeg vil dele lidt flere Trillium med jer...Som Marlene fra Staudefeen så ganske rigtigt kommenterer i mit foregående indlæg, er Trillium-samlerfolket for det meste mænd. Sådan er det jo også her hos os - men når jeg sidder og ser mine skønne fotos igennem, undrer det mig faktisk, at det forholder sig sådan. Er det mon fordi, de hører til i surbundsbedene? Jeg oplever nemlig også, at det er her mange mænd har deres store interessefelt. Roser og stauder er måske så til gengæld mere appellerende til de feminine sider?

7 kommentarer:

 1. Dejlige billeder.

  Hjælp, hvad sker der lige........ har aldrig tænkt på, at det skulle være specielt mandigt at interessere sig for det.

  Jeg er vild med trillium, syntes det er nogle skønne planter, har bl.a. selv investeret i den med de fyldte blomster. Surbundsplanter er også noget der tiltaler mig meget.

  Jeg bliver nok aldrig en "rigtig" pige, med overvægt af feminine interesser ;-)

  SvarSlet
 2. Sjov og måske en anelse rigtig den analyse du der er ude i Marie-Louise :0) Surbundsplanter er heller ikke dem der tiltaler mig allermest, men ingen regel uden undtagelser.....heldigvis :0) Jeres Trillium er fantastisk smukke :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Jeg har selv prøvet at så den her i vinter, og er spændt på om det bliver til noget. og ja der er nok noget om snakken at det er en "mandeplante" og som oftes plejer den at være rimelig dyr... måske derfor:) Sådan tror jeg også lidt det er med farver i haven. De lidt maskuline / feminine. Anne Gine

  SvarSlet
 4. @ Anne Gine: Jeg har fået det råd, at så dem så snart frøkapslerne er modne - og i jorden lige under/ved moderplanten. Så har man styr på, hvilke frøplanter der kommer fra hvilken plante, og vækstbetingelserne er sandsynligvis i orden. (Og så var det lige, jeg fik luget alle mine frøplanter op - for jeg de har IKKE 3 blade!)
  Men det kræver naturligvis, at man selv ejer moderplanten...

  SvarSlet
 5. Åh, jeg har da helt glemt, at jeg også købte den fyldte dengang for ca. 10 år siden. Men den har jeg vist ikke rigtigt set siden - hmmm.....

  Den var simpelthen "it-planten" på det tidspunkt, og flere private solgte den til 250 kr. stykket!

  SvarSlet
 6. Kære Marie-Louise

  De ser fine ud. Har tænkt mig at opstamme en af mine rhododendroner og er ikke helt færdig med at finde ud af, hvad der skal stå neden under. MEN....

  Nu til noget helt andet og MEGET vigtigere:
  Jeg så inde på Claus' blog (behøver jeg virkelig tilføje "Dalby"?), at du får nogle stativer til salg. Jeg kunne mægtig godt tænke mig lidt flere informationer. Såsom pris etc. etc.

  På forhånd tak.

  SvarSlet
 7. Kære Nette
  Ja - det er lige før, stativerne er klar på min side. I sortimentet kommer der både rosenbuer, plantestativer, krukkestativer og en enkelt rosenbænk.
  De bliver alle produceret i Danmark og er i en virkelig solid kvalitet. Et stativ efter Claus Dalbys model kommer til at koste omkring 2200 kr. i 195 cm højde. Dertil kommer fragt, og den koster desværre 500 kr., fordi det er så stort.
  Til sammenligning kan en rosenbue sendes for 400 kr., fordi den kan skilles ad i to dele, og en obelisk til krukke koster 200 kr. i fragt.
  Men tag et kig ind på webshopsiden efter weekenden...

  SvarSlet