onsdag den 23. februar 2011

Engelsk planteskole anbefalesKender I Long Acre Plants?

Det er en engelsk planteskole, hvor jeg flere gange har købt skønne, skønne stauder til mine letskyggede bede. For det behøver bestemt ikke være kedeligt, bare fordi der ikke er fuld sol.

Af de tre skønheder ovenfor er det nu kun den gule hundetand Erythronium 'Pagoda', jeg har købt i England. (Men de andre fås dér også - jeg har dog fundet mine andre steder). Jeg var ikke så flittig med kameraet i min egen have sidste år - men i år forventer jeg et hav af bispehuer... Jeg har købt mange forskellige slags. Og Helleborus med sølvfarvet løv - og Liriope, der blomstrer så fint sidst på sæsonen - og ...

Jeg kan ikke huske det hele - men kasserne har været store hver gang, så jeg glæder mig til sneen smelter bort og lader alle mine skyggetolerante skønheder kommer frem lidt efter lidt. 

I kan jo kigge forbi www.plantsforshade.co.uk

6 kommentarer:

 1. Skønne planter til skyggehaven, og dem findes der heldigvis mange af.
  Jeg købte en hundetand sidste år, og er spændt på, hvordan den arter sig i år.

  SvarSlet
 2. Hej Marie-Louise.
  Rigtig fin blog du har skabt. Hygger mig med at kigge ind forbi.
  ´Traf` dig til et herligt foredrag i Næsby for nylig. Glæder mig til flere arrangementer.
  Mange hilsener
  Marthe

  SvarSlet
 3. Kære Marie-Louise

  Hvad er den hvide og lilla for nogle? :-)
  Måske dumt spørgsmål, men jeg aner det ikke. De ser begge søde ud.

  SvarSlet
 4. @ Nette: Det er bestemt ikke dumme spørgsmål, for de er ikke så kendte!
  Den lilla hedder Jeffersonia dubia, og den hvide hedder Sanguinaria canadensis 'Flore Pleno' (el. 'Multiplex') - altså en fyldt blodurt.
  To småting i den lækre ende af skalaen ;)

  SvarSlet
 5. Ja, skyggebede kan være meget interessante og stadig med et drys af farve.

  Jeg har lige fundet din blog og glæder mig til at følge mere med.
  Jeg var til et af dine foredrag sidste år og det var meget inspirerende. De gamle havefolk så lidt skeptiske ud til at starte med, da du fortalte at du ingen haverelevant uddannelse havde, men jeg tror nu nok du vandt dem alle over i løbet af dit foredrag :)

  SvarSlet
 6. @ Pia: Hjerteligt velkommen til - og tak for rosen. Efter mit aller første foredrag sendte en af den fremmødte en mail til mig og fortalte, at netop dét, at jeg gjorde opmærksom på, at jeg ikke lå inde med alle de vises sten - og anerkendte, at mange har specialviden, - netop dét kølede 'kloge-Åge'rne ned, så de bare kunne nyde, hvad JEG havde at formidle :) Så det har jeg husket at sige lige siden...

  SvarSlet