lørdag den 23. april 2011

Tulipaner ...

Hvad er det nu, den hedder...?
I lørdags var jeg (naturligvis) i Kiekeberg v. Hamborg for at købe skønne planter med hjem. Igen i år faldt vi for en masse skønt - deriblandt den vilde, hvide tulipan med blåt center. Jeg har glemt navnet - måske én af jer kender det?

Sidste år - midt i november - fik jeg foræret en masse gode tulipanløg, men min tid var knap, så en hel del af dem er først blevet lagt her i det tidlige forår. De var alle stadig helt fine og friske at se på, så mon ikke jeg får et smukt - omend forsinket - tulipanflor i år.

'Cheers'
Jeg er blevet helt vild med den sartgule 'Cheers'. Og den er heldigvis af den type, der er god til at komme igen hvert år. 'Angelique' synes jeg også er dejlig, men det er jo kun første år, den står flot - ligesom den pink 'Kronprinsesse Mary'. Og så er jeg efterhånden lidt fascineret af de frynsede tulipaner, når de står i knop. Hvilken tulipan er din favorit?
'Cummins'

'Viridiflora' i en bund af fuglemælk

To, der klæder hinanden, er den sortviolette ’Paul Scherer’ og den lysrosa ’Rosalie’
På Gavnø Slot har der siden 1957 været tradition for tulipanudstilling i slotsparken. Der lægges nu hvert efterår ca. 500.000 løg, og det er naturligvis nu i denne tid, de tager sig bedst ud. Sidste år fotograferede jeg en del af de ranke skønheder, så hvis I mangler inspiration til tulipanberigelse i haven, vil jeg foreslå en udflugt. Gavnø Slot har oven i købet en webshop med et fantastisk udvalg i blomsterløg, og kvaliteten er helt i top, selvom prisen er bedre end supermarkedernes. Selvfølgelig er der en stor, flot legeplads til børnene, en dejlig café, høns og påfugle og meget andet - så tag bare familien med...

'Ballerina' i en bund af perlehyacinter
  
'Apricot Beauty' i en bund af hyacint 'Gipsy Queen' - og de matcher lige knopperne på sneduftbollen!


9 kommentarer:

 1. Hvor er den køn din "hvad er det nu den hedder" :O) Ikke så almindelig endda.

  Jeg kan ikke have tulipaner i haven, fordi jeg graver og flytter om i et væk. Men smukke det er de altså!

  God weekend.

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk, den hvide tulipan med det blå.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 3. Den hedder Tulipa humilis "alba coerulea oculata" og den er bare fantastisk! Den står øverst på min ønskeliste over planter jeg bare må have. Jeg prøvede forgæves sidste efterår at finde nogen. Jeg kan ret godt lide de vilde tulipaner, som i mine øjne er de aller flotteste. Jeg har selv sidste efterår sået en god portion tulipa sprengeri frø, som jeg havde fået fra en anden haveejer. De er nemlig ikke til at fremskaffe som løg medmindre man vil betale en formue.

  SvarSlet
 4. Skøn tulipan!
  Det er svært at vælge en yndlingstulipan, men Angelique og Annelinde er absolut mine favoritter når det gælder de lyserøde.

  SvarSlet
 5. Jeg er ny på dette områder med tulipaner, men de allerførste blev da sat i jorden sidste efterår ca. 35 stk, jeg forventer da at der skal sættes mange flere til den kommende efterår...
  dem jeg har er...
  Queen of night (mørk lilla) og Douglas Bader (hvis farve som ikke må nævnes :) ) men pæne er de i hvert fald..

  SvarSlet
 6. @ JOC: Åh, tusind tak. Jeg vidste, der var en grund til, jeg ikke kunne huske navnet - det er bare for langt, når man ser alverden skønne sager på sådan et marked som det i Kiekeberg. Men nu ved du så, hvor du skal finde den! De havde så mange, at de solgte af den ;) Jeg tror, jeg gav 7 Euro for tre løg. Og de skulle selvså fint! Men nu må vi se, om det bliver til noget i år.

  @ Lene: Angelique er da også dejlig - men kun første år er den rigtig flot...

  @ Tim: Jeg har også Queen of Night - i mit hvide bed! Den blev lagt, før det blev besluttet at gøre bedet hvidt, og den kommer hvert år så smukt og flere og flere... Er den sat sammen med Douglas Bader? Det ville se godt ud ;)

  SvarSlet
 7. Hej Marie Louise mmm jeg har desværre også kun lidt `Queen of night` Til efteråret håber jeg at få mange flere løg - ved dog ikke endnu om det skal være den mørke tulipan? Jeg er også ret vild med de botaniske/vilde tulipaner jeg skal bare lige finde den rigtige farve :-) Den blå er bare yndig ! Forresten så opdagede jeg for et par dage siden at, jeg har din bog `Den frodige have` Den er bare super god!!! tak for den:-)
  Rigtig god weekend
  Gro

  SvarSlet
 8. Oh, hvis jeg havde plads, så ville jeg ha' en snes 'Apricot Beauty' - såååååå fine.

  SvarSlet
 9. Hej Marie-Louise
  Det var da en uimodståelig tulipan du har der. Jeg ELSKER tofarvede tulipaner. Og denne ryger lige ind på top 5 listen over ønsker i år.
  Tak for den fine blog iøvrigt. Superdejligt at se dine gode billeder og masser af skøn inspiration.

  Bedste hilsner
  fra Eva

  SvarSlet