fredag den 8. april 2011

Gul er fantastisk

Susanne Irming skrev en kommentar i går om, at hun ikke forstod, hvorfor så mange var glade for gule blomster. Jeg synes, der er supergode... Hvis det hele er lyserødt tone-i-tone, bliver det nemt for 'sød-suppe-agtigt' efter min mening - også selvom man krydrer med lidt pink og hvidt.
Her ovenfor er det en gul daglilje, der er en smuk kontrast til de blå floks og violette rosenklaser. Og på billedet nedenfor: Jeg ville da ikke undvære de langsporede, gule akelejer i selskab med silkepæonen 'Jan van Leuwen'.
Rosen 'Teasing Georgia' gør det også ganske godt her ved første stolpe i pergolaen.
 Der er godt knald på farven hos den løvfældende azalea Rhododendron luteum. Ingen sødsuppe her ;)
Og hvor går min grænse så: Ved laksefarvet! Hvor går jeres?

13 kommentarer:

 1. Endelig kom jeg på forsiden ;O) hehe.

  Og ved du hvad, jeg har faktisk rigtig mange gule stauder i haven. Hvis de ikke var der ville jeg nok syntes der manglede noget :O)

  Min grænse går ved postkasse rød. (tror jeg nok)

  SvarSlet
 2. Helt enig - gul og blå/blålilla er altid to farver, jeg sætter sammen :-)

  Men laksefarvet - hæ, hæ, det er helt klart min yndlingsfarve (specielt sammen med lilla og limegrønt), så dér går min grænse ikke ;-) Ved ikke, om der er nogle farver, jeg ikke kan lide i haven... Kan ikke lige komme i tanke om nogle :-)

  God weekend.

  SvarSlet
 3. Gul er ikke bare gul. Jeg hører også til dem, som foretrækker Dalby-gul fremfor Netto-gul. Men det kommer da meget an på sammensætningen. Nogen steder passer den skrappe gule fint. F.eks. har jeg mange gule blomster i min køkkenhave bl.a. morgenfruer og citrontagetes. Lige om lidt springer forsythiaen ud. Den er lidt skrap i farven synes jeg ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er grænse-løs ;-) He he. Tror ikke, jeg har nogle farver, jeg går uden om... Den postkasserøde har dog tidligere været en synes-ikke-om farve for mig, men når man så ser de vilde valmuer sammen med kornblomster og kamille i en græsmark, SÅ er det sommer i Danmark! Så i min have har der sneget sig andre sager ind i postkasserød, f.eks. Brændende Kærlighed ( Lychnis et-eller-andet) og staudevalmue.

  SvarSlet
 5. Ja, hvor er vi dog forskellige - heldigvis. Det gør det spændende, udfordrende og inspirerende at se på haveblogs. Min grænse går ved lyserød når der gælder mine staudebede. Jeg holder mig til gul/orange/blålilla/hvid. Alt lyserrødt/pink/lyslilla flyttes til min "skærehave". Jeg har nye bede hvor jeg forsøger mig med henholdsvis rød og rødlilla.

  SvarSlet
 6. Min grænse er helt sikkert ved postkasserød, bryder mig absolut ikke om at have den i min have. Støvet laksefarvet er heller ikke min favorit :-)

  SvarSlet
 7. Kære Marie - Louise, jeg syntes du er super til at sætte farver sammen. Jeg har noget at, lære hvad angår den lysegule farve som, jeg vil prøve at lempe ind i haven ad bagdøren. Skønt billed af gul akeleje og pæonen! Hvad er det for en blomst på det første billed?
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 8. Hej Marie-Louise.
  Så fandt jeg endelig ud af at tilmelde mig som fast læser af din dejlige blog :)
  Jeg glæder mig helt vildt til du kommer over til mig den 19. april for at hjælpe med at lave en haveplan. Min kæreste og jeg har flittigt læst i din bog:Den frodige Have. Jeg vidste slet ikke jeg havde en kæreste der var rosoman ;)))
  Jeg kan ikke se din haveudsendelse på min egen pc men har set den ude på arbejde. Den ser da helt fantastisk ud din have. Kunne godt tænke mig at vise den til Lars. Ved du hvilket afspilningsprogram der skal installeres for at man kan afspille den ??
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 9. mojn Marie-Louise

  Man burde overveje at sende dig en STOR buket laksefarvet tulipaner :) :)

  SvarSlet
 10. Jep jeg er helt enig....smuk smuk kontrast med de blå floks og den gule daglilje og de violette roser.. uha der er ikke et øje tørt ;-) Så smukke billeder! Må indrømme at jeg i starten af mit haveliv også sværmede mest til de lilla/lyserøde/hvide toner; nej tak til laksefarvetl?! Bedste forårshilsner Fru Krull

  SvarSlet
 11. @ Lena: Udsendelsen ligger på TV2-Fyns side, så mon ikke de dér har en lille vejledning? Jeg har aldrig skulle downloade et særligt program, så vidt jeg husker...

  @ Tim: Lad du det bare blive ved overvejelserne... :)

  @ Gro: Det første billede er Austin-rosen 'Charlotte'. Den siges at være en af de mest hårdføre Austin-roser mht. kulde.

  @ Berit: Jeg kan forestille mig, din staudehave er meget smuk...

  @ Fru Krull: Tja - men det nu også lidt spændende at udvide paletten lidt og eksperimentere lidt med nye nuancer af og til, synes jeg.

  @ Høneballehaven og Anette: Hvis rød bliver SÅ rød, at det er i 'den blå tone' (sikke noget sludder - men altså i modsætning til orange tone), så er rød ok hos mig. Men det nu kun et par enkelte orientalske valmuer, der har sneget sig ind i min have i dén farve. De ser jo forrygende ud sammen med lilla rhododendroner. Og der skal jo altid være en slange i Paradis ;)

  @ Ina: Jo, cremegul er da bestemt en skøn farve, men den Forsythia-gule er så dejlig påskeglad... Uden den ville foråret blive lidt blegt ;)

  Med ønsket om en dejlig weekend i havens tegn til jer alle
  Marie-Louise

  SvarSlet
 12. Der er jo noget med modefarver også i haven. Her må jeg sige, at i øjeblikket (!) synes mit øje ikke om postkasserød mod nettogul, omend et ældre medlem i min mands familie laver en imponerende fyldt have med hjemmedyrkede sommerblomster i netop disse farver. Den ældre del af familien ryster så en del på hovedet af mig, der stort set ikke har græsplæne tilbage, kun havegange imellem bedene, lige fraset lidt græs i børnenes have.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 13. Jeg tror det er fordi de fleste forbinder gul med påskeliljer og forsythia, som godt kan være lidt "skrigende". Jeg kan selv bedst lide de lidt bleg-gule, creme-gule og varme orange toner.

  Jeg vil ikke sige jeg har en klar grænse i forhold til farver, men det første jeg tænker på jeg bestemt ikke kan lide er flamingoblomst. Den er helt lakrød og skrigende og ser meget kunstig ud i mine øjne.

  SvarSlet