lørdag den 1. juni 2013

Good news travel fast!

I min webshop er der tilbud om fri fragt, hvis man vælger uden omdeling til og med mandag. Det er der rigtig mange, der har opdaget – og jeg kan også forstå på et par mails, at de har ladet den gode nyhed gå videre til havevenner. Dét siger jeg hermed mange tak for J

I skrivende stund er jeg i Madrid. Og for en gangs skyld er jeg ikke ude af huset for at se på haver – jeg har end ikke planlagt at se bare en enkelt have! En af mine drenge blev konfirmeret for en måneds tid siden, og jeg har så valgt at give ham en tur til Madrid, hvor vi i dag har set en herlig fodboldkamp.
Det skal jeg dog ikke belemre jer yderligere med – men derimod vise et par skønne billeder fra forrige søndag, da jeg besøgte Wisley lidt uden for London.
På det øverste foto kunne man jo nok forledes til at tro, at der er tale om Blue Bells – men det er altså langt højere spir, der her er tale om; nemlig prærieliljer. Et stort område i fuldt flor – og med et kønt lille træ med nyudfoldede, nærmest limefarvede blade.
En anden skønhed, jeg faldt for, var Magnolia x brooklynensis ’Woodsman’. Læg mærke til de gråsorte knopper! Ret lækkert efter min mening – og også i udsprunget tilstand en skøn blomst i mørkt cremede nuancer. En overraskende forvandling fra knop til blomst.
Min mor fortalte mig engang, at smagen mht. blomstring ændrer sig, jo ældre man bliver. Således skulle man foretrække lyserøde, fyldte blomster som yngre og efterhånden holde af de gule for til sidst rent faktisk at bryde sig om såvel laksefarvet som orange. Jeg må desværre tilstå, at jeg tror, hun har ret… Men jeg er dog ikke helt gammel endnu J
Alligevel tror jeg ikke, at jeg for 15 år siden ville have været så betaget af de violette Allium sammen med tulipanerne ’Red Shine’ – men de er ret hotte i min optik for øjeblikket. Sikke et syn – og dét måtte jeg altså også lige dele med jer.
I min egen have har jeg de seneste 10 år haft en violet rhododendron, der blomstrede samtidigt med nogle røde tulipaner. Det var en ’tilfældigt’ opstået kombination, fordi tulipanløgene lå i jorden i forvejen, da jeg kom til haven og intetanende plantede rhododendronen. Men jeg har aldrig overvejet at fjerne tulipanerne (det er naturligvis den røde Appeldorn med ’uendelig’ levetid), for der er jo altid en slange i Paradis.
De seneste år har jeg ligefrem holdt af min ’slange’ – også selvom gæster i haven har mere end antydet, at det måtte være en fejl med den kombination! Men nu så jeg så samme farver på Wisley og overvejer seriøst at arbejde lidt mere med den – bare på et lille sted i haven.
Hvad synes I om kombinationen?

7 kommentarer:

 1. Det vil uden tvivl blive et bed, der tiltrækker en del opmærksomhed.... og det er jo også sundt at blive tvunget til at tage stilling. Tror det kunne blive ret fedt!

  SvarSlet
 2. Det var så i år jeg blev gammel og måske også meget passende da kalenderen har antydet det i nogle år:-)
  Rød og lilla er en heftig kombination og den er jeg ikke helt parat til, men jeg venter mig "det værste" om mig selv, nu hvor jeg pludselig i år synes at mine fejlleverede ferskenfarvede tulipaner skal blive i haven.
  Jeg glæder mig til at møde både dig og din mor den første weekend i juli:-)
  Ha en god fodboldkamp.

  SvarSlet
 3. Hej. Jeg kan godt lide kombinatiONEN og er generelt glad for røde blomster. Jeg kan også godt lide dem sammen med blå og purpur.

  SvarSlet
 4. Griner højt - jeg bliver også ældre med stormskridt kan jeg læse.
  Også jeg er uplanlagt kommet til at sætte lilla og røde tulipaner sammen, og faktisk ser det helt godt ud - planlæggger at sætte flere til næste år!

  SvarSlet
 5. *SMILER* den vil jeg have in mente - jeg må hører til de yngre da jeg stadig sværmer for lilla og lyserødt og jeg fornemmer at det bliver ved lidt endnu.....men når det er sagt så bevæger jeg mig lidt for hvert år og kan sagtens blive glad i låget over de farvestrålende kombinationer - men min egen have er for lille endnu eller nærmere: jeg er for ung ;0)

  Det var dog en helt fantastisk gave til din søn....og jeg er sikker på at han nyder din fulde opmærksomhed i det spanske ;0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Det handler om at turde...og det har du gjort godt..hvorfor ikk!
  mvh. plateauet-haveliv

  SvarSlet
 7. 2 smukke makkere som jeg har set, og husket, er;
  - Jernurt og røde valmuer i stor flok (set i den økologiske have i Odder). Helt ubeskriveligt smukt med så to skrøbelige planter, som tilsammen stod smukke og stærke.
  - Lavendelhav foran dybrøde buskroser (set udenfor vestre landsret i Viborg).
  ..måske det kunne give dig lidt at lege med?!

  SvarSlet