søndag den 6. marts 2011

Det hvide bed

I dag fik jeg endelig tid til at gå i haven. Åh, hvor var det dejligt... Jeg fik ordnet hele 'Det hvide bed' - revet blade, gamle nedfaldsæbler og de visne staudetoppe sammen. Jeg VED godt, det burde blive liggende lidt endnu, men... I år skal løgplanterne have lov at komme op uden en krans af gammelt løv ;)

Ingen regel uden undtagelser. Jeg har også lidt andet, end hvide blomster i bedet: De brogetbladede hostaer blomstrer med lysviolette spir, og det gør den høje ærenpris også. Desuden har jeg ikke nænnet at flytte en grålig-rosa clematis, som blev plantet før, jeg besluttede mig for det hvide tema. Til gengæld var der ingen nåde for de gule islæt, I måske kan ane på fotoet.

Den store rose, der hvert år blomstrer med overdådige og velduftende klaser, er Rosa helenae 'Lykkefund' - og når dén blomstrer, er bedet på sit højeste.

Men lige nu går jeg bare og længes efter de første små blomster på lungeurten 'Sissinghurst White' - den plejer at springe ud allerede midt i marts.

5 kommentarer:

 1. Kan godt forstå du er gået i gang. Jeg vil også helst have bladene væk, inden planterne for alvor begynder at gro.

  SvarSlet
 2. Det kriblede også i saksen og riven hos mig i dag, men jeg holdt mig dog i skindet :O)

  Jeg vil nemlig ikke blive overrasket hvis temperaturene pludselig får et dyk i denne måned!

  SvarSlet
 3. Ja det var virkelig godt at få taget hul på havelivet et par timer i dag.

  Hvor er din lungeurt smuk....Har kun set den i blå og rosa/lilla nuancer....men den der er da fantastisk :0)

  Forårsglade hilsner Dorthe

  SvarSlet
 4. Ja det var skønt at få luftet riven, selvom plænen var som beton.
  Plantede en 'Lykkefund' sidste år, men jeg kan se der er lang vej endnu før den når samme størrelse som din - fantastisk ! Bedste hilsner Lene

  SvarSlet
 5. Det lykkedes mig, at holde fingrene fra bedene. Her er også bar jord, frost og blæst, så bladene må meget gerne ligge lidt endnu.Jeg afreagerede ved at plante lidt krukker til med hornvioler, vibeæg og perlehyacinter. Hvor det en fin hvid lungeurt. Den vil jeg gå på jagt efter.
  Hilsen Ina

  SvarSlet