mandag den 29. april 2013

Kan du anbefale mig en have?

To der klæder hinanden...

Helt tilfældigt fik jeg øje på et rigtig kønt par i min have i dag: Den mørke rosa-violette påskeklokke og den limegrønne stinkende nyserod. Er de ikke kønne sammen? Jeg skal da vist gøre lidt mere ud af denne 'fætter-kusine-fest' :) Begge planter er i øvrigt frøplanter fra egen have. 
 
Chelsea Flower Show 100-års jubilæum
Og ved I hvad - jeg skal til London i 6 dage. Fra lørdag den 18. maj til torsdag den 23. maj. Fra mandag til onsdag har jeg adgang til Chelsea Flower Show. Mandag er jeg sluppet gennem nåleøjet som skribent, tirsdag morgen (kl. 5.30) er jeg sluppet gennem det endnu mindre nåleøje som fotograf, og tirsdag-onsdag har GardenGirl foræret mig en udstillerbillet mod, at jeg hjælper til på deres stand tirsdag formiddag. Herligt ik'?

Og hvad skal jeg så lave lørdag, søndag og torsdag i London? Tjo - mon ikke Wisley er et besøg værd? Og Kew Gardens? Og så håber jeg på, at nogle af jer bloglæsere kender et par dejlige haver at supplere med... Kom frisk med dit forslag ;)

I 2009 var jeg på Chelsea Flower Show en enkelt dag - denne gang ser jeg frem til at kunne have lidt bedre tid til at opfange alt det nye og smukke og særegne. Og få skøn inspiration med hjem til haven...

Billedet ovenfor er fra 2009. Jeg synes, det er en skøn en kombination med de hvide løjtnantshjerter, allium og hvide,gule og dybviolette akelejer - og hvert år drømmer jeg om at gøre det efter. Nu må vi se, om det lykkes i år - jeg har lige en hel masse kvadratmeter skvalderkål, jeg skal luge væk, før jeg kan komme videre i haven! Det har virkelig hygget sig under snedækket i år, suk...

Min have lige nu
Men ellers hygger jeg mig lidt med 4 kønne kyllinger, en masse forspirede grøntsager overalt i vindueskarme og i orangeriet, der holdes frostfrit, og fra min arbejdsplads 'i haven' nyder jeg udsigten til de 6 første, blomstrende rhododendroner, utallige påskeklokker og ikke mindst: Trillium'er.

I orangeriet har vi nu alle de overvintrende planter. De har været i vores bobleplast-forede drivhus hele vinteren med en varmeblæser til at holde det frostfrit. Nu er der gjort rent i drivhuset, og orangeriet er smukt indtaget af blomstrende kamelia'er og modnende citroner. 

Havelivet er da fantastisk :)

Og forresten: Husk nu, at det er på søndag, at det store havemarked på Sanderumgaard øst for Odense afholdes. Ses vi?

http://haveselskabet.dk/event/for%C3%A5rsmarked-p%C3%A5-sanderumgaard

8 kommentarer:

 1. Tillykke med din deltagelse på showet :-D Det lyder til at blive rigtig fedt!
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Det lyder helt fantastisk Marie-Louise kn godt forstå du glæder dig. Ville sådan ønske jeg kunne anbefale ....desværre har jeg endnu ikke haft den glæde at være i England. I stedet vil jeg nyde det super smukke syn af dine helleborus fra din skønne fynske oase :0)


  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Hej Marie-Louise.Heldige dig.....er kun lidt misundelig.Har været i London rigtig mange gange.Men har desværre ikke været til Chelsea Flower Show.
  Vi har snakket om at tage til London i starten af juli for at se Hampton Court Flower Show.
  Af parker er der Regent Park og St.James Park.
  Håber du må fø en rigtig god tur,og ser frem til dejlige billeder derover fra.God aften Jette

  SvarSlet
 4. øj, hele 3 dage på Chelsea Flower Show. Jeg skal besøge Hamnpton Court Flower Show i år, og glæder mig meget (men ved faktisk ikke rigtig hvad jeg skal vente mig.)Vi skal også besøge Wisley Garden og mange andre skønne havesteder - måske er Wisley inden for en afstand, så du kan besøge den på din tur.
  https://www.facebook.com/rhshome

  SvarSlet
 5. øhhhh linket var vist
  https://www.facebook.com/rhswisley
  undskyld

  SvarSlet
 6. Lucky you, så kan du jo naturligvis heller ikke være i Ledreborg slotspark ;) Jeg kan ikke hjælpe dig, ville mest fortælle at alt er vel ankommet og alt, pånær rosenbånd er taget i brug og er til ENORM glæde, det er virkelig pengene værd. Jeg laver et indlæg en dag, men tør ikke lige love hvornår. Søndag står desværre her på plantemarked i Lyngby, men mon ikke der kommer mange begge steder. God weekend, Anne Mette

  SvarSlet
 7. Skal du vælge mellem Kew og Wisley, vil jeg tage Wisly.

  Jeg har endnu ikke haft mulighed for det, men prøv Kensington roof garden. Det er en restaurant, men den har åben (gratis) næsten hver uge. Oplyses på deres telefonsvarer.

  Regents park er et must, særligt innercirkle med rosenhaven, der er en god café, med frokost/aften til rimelige priser ´The garden cafe´.

  Uhhhh bare det var mig, har været afsted de sidste to år. I år bliver det med min datter, så ingen Chelsea, men andet godt.

  The garden museum langs Themsen lige over for paliamentsbygningen, er et sødt lille sted, hvis man er interesseret i gamle haveting.

  God tur.

  SvarSlet
 8. Hvor er jeg nu mere end græsplæne-grøn af misundelse!!! Har set at det var jubilæumsår i år, men ja - man kan ikke nå alt her i verden, men øv bøv!

  Blev lige lidt nysgerrig på de kyllinger - kan jeg lokke dig til at skrive lidt om dem en dag?

  Dejlig dag og helt igennem skøn tur fra
  Katinka

  SvarSlet