tirsdag den 3. april 2012

Det lykkedes...


SÅ lykkedes det langt om længe. I to år har jeg ikke fanget den gule tone, når jeg fotograferede mine gule Helleborus. Og det har ærgret mig! Forleden kom jeg sent hjem - manden stod klar med aftensmaden, og børnene sad allerede ved bordet... men jeg havde på fornemmelsen, at lyset lige var perfekt til at fange det pastelgule i haven. Så jeg strøg ind efter kameraet - og det lykkedes!

 
Jeg synes, den er særligt køn af flere årsager. Farven er naturligvis bedårende - den lyser så smukt op mod den mørke forårsjord og takshækken (når den vokser til). Og så er der formen: Næsten lidt pagode-agtig i sin måde at lade de yderste kronblade svinge let opad, tænker jeg...

Kan I forstå, jeg er særligt glad for den?

Måske kender I allerede Long Acre Plants? De er specialiseret i planter, der trives bedst i skygge. Og udvalget er stort og meget lækkert. Du finder dem lige her http://www.plantsforshade.co.uk/ - og det er altså herfra, jeg har min Helleborus x hybridus Double Primrose (og en del andre skønne, skyggetålende stauder).

Og nej - det er ikke spor besværligt at bestille planter i England. Denne planteskole har jeg handlet hos flere gange, og det er altid gode, sunde planter, der er pakket helt perfekt til den lange tur. Naturligvis koster det lidt med fragten, men så kommer de til gengæld lige til døren. 

Rigtig god Påske til jer alle - og så krydser jeg fingre for lidt lunere havevejr!

(Jeg har i øvrigt lige lavet blogindlægget for Nelson Garden. Det handler om roser, og du kan læse det her http://www.dyrk-din-have.blogspot.com/)

19 kommentarer:

 1. det er et ganske udmærket indlæg du har fået skrevet på den anden blog :)
  og tak for tippet med den engelske webside, den vil jeg studere nærmere... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Ganske udmærket' - godt jeg ved, du er jyde, Tim (Hi-hi)
   Og tak, fordi du satte dig og lyttede til mit foredrag forleden formiddag. Messearrangørerne har lovet, aldrig mere at lægge foredrag SÅ tidligt på en messe!

   Slet
 2. Den er bedårende dejlig, godt du fik taget gode billeder af den :) og tak for linket til de skyggetålende planter i England - må se nærmere på det og på din anden blog. Der bliver tid til fordybelse her i påsken og du må have en rigtig dejlig påske.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må lige sige, at den anden blog ikke er 'min'. Jeg skriver blot for Nelson Garden på den ;)

   Vejret bliver desværre ikke helt godt - så ja - tid til fordybelse :)

   Slet
 3. Den er super skøn, jeg kan godt forstå at du er glad for den. God Påske Anne Gine
  p.s. må vist lige ind og tjekke den hjemmeside:)

  SvarSlet
 4. Hej Marie louise:-)
  Sikke dog en skøn farve din Helleborus har!!Den er helt speciel. Jeg gad god have set din families ansigter, da du strøg ud af døren igen den aften;-)
  rigtig god påske!
  Gro

  SvarSlet
 5. Jamen den lysegule Helleborus er bedårende - lige min farve. Så jeg kan godt forstå, at du er glad for den. Jeg ville gerne have et bed med den farve :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Uhhhhh ha da Føj!!! Den bliver jeg jo nødt til at eje! For den da den er smuk! !!! Tak for Link og sortsnavn!

  SvarSlet
 7. Hver gang jeg ser en umådeligt smuk julerose tænker jeg, at nu bliver det ikke bedre. Og så ser jeg lige nok et pragteksemplar. Den er fantastisk smuk, den gule sag. Også formen på blomsten, suk.

  SvarSlet
 8. Hej. Aij den er flot. Jeg har aldrig set en gul julerose før og blomsterformen er også noget særligt. Tak for tippet om at handle i England.

  SvarSlet
 9. Hej Marie-Louise
  Den er da helt bedårende din gule påskeklokke.
  Spændende ide med orangeri/drivhus på 1. sal. Glæder mig til at følge jeres projekt her på din blog.
  Rigtig god påske
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 10. Ja, den er vel nok smuk :-) Min den gule fyldte er knap så gul, men de enkle gule er meget gule - som på dine billeder :-)

  God påske :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Hvor er den smuk, din pastelgule julerose, mums. Jeg kan godt forestille mig at den må være svær at fotografere. En dag når jeg får tid, må jeg have googlet hvorfor nogle farver er så svære at få helt rigtige på billeder, for der er garanteret en god grund :-)
  Jeg kender godt Long Acre, men jeg har ikke handlet hos dem endnu. Jeg har dog et sol og måne bed i skygge, så jeg kunne godt finde på at se nærmere på en måneskinsfarvet julerose som din.
  Også rigtig god påske til jer :-)

  SvarSlet
 12. Gode billeder.
  Hvor er den dog smuk.
  Tak for kigget.
  God påske.

  SvarSlet
 13. Hold da fast hvor er den smuk! Den fik du fanget godt. Og tillykke med samarbejdet med Nelson Garden, jeg lagde godt mærke til det i Ide´nyt. Håber det bringer en masse godt med sig. God påske

  SvarSlet
 14. Den er meget smuk, jeg må ind og kigge på den side. Jeg har handlet to gange i England indenfor det sidste år, det er ikke meget dyrere at få sendt fra England. Portoen i Dk er jo også blevet dyr.
  Tak for link
  Vh
  Lisbeth
  Samsø

  SvarSlet
 15. Fantastisk smuk påskeklokke.....kan godt forstå du udsatte aftensmaden lidt for at få den i det helt rigtige lys - det i sig selv er en kunst ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 16. hvilket kamera har du bruge til at tage disse billeder? de er dejlige billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nikon D90 med alm. Nikkor 18-105 mm. Et dejligt kamera :)

   Slet