søndag den 16. september 2012

Uuuuhh, hvor jeg glæder mig...


I morgen, mandag, kl. 04.15 er jeg rejseklar! 2 dage i Birmingham til den store have-indkøbsmesse Glee '12. Min rejsefælle er Helle Rask fra Havegalleriet i Odense.
 
Naturligvis har jeg tjekket en hel del af udstillerne ud og set, at der da bestemt er en del interessante varer - også for de danske haveejere. Og der dukker garanteret mere op, når først jeg får kigget nærmere på det hele. Jeg medbringer kameraet, så det hele ikke skal på harddisken mellem ørerne...
 
Og hvordan går det så i min have for tiden? Alt for vildt! Efter ferien har den stået på facade-maling og nyt tag. Det bliver gevaldigt flot - men der har bestemt ikke været tid til at passe haven. Faktisk har jeg sagt nej til flere, som gerne ville på havebesøg, men det vil jeg ikke være bekendt med stillads og opmagasinering og forsømte roser overalt. Jeg er heldigvis blevet mødt med forståelse - og jeg kan garantere, at næste år bliver haven endnu skønnere.
Så stolt jeg var af mine selvsåede porrer
De ser heldigvis ud til at komme sig
- en del af dem i hvert faldDet går dog fortrinligt i min køkkenhave-afdeling. Eller rettere: gik! Min pryd - porrerne - fik besøg af porremøl!!! Hulk - jeg har selv sået porrerne, så det var jo nærmest en katastrofe i mine øjne. Slatne og ligefrem rådne porrer... Så jeg klippede alt over jorden af, vandede med frygteligt ildelugtende nældevand og dækkede med græsafklip. Og nu vokser de igen med raketfart - herligt herligt. Så nu går det godt igen.

Også stangbønner, gulerødder, squash, rødbeder og alt det andet går det fint med (ja - det er jo også nærmest idiotsikre afgrøder, jeg er begyndt med). Og i drivhuset høster jeg tomater og koger masser af sovs af dem sammen med grøntsager og krydderurter.
 
Auberginer er der blevet 2 (!!!) af. Og det var endda to små... Peberfrugterne har givet en smule mere - men der er vist lige noget, der skal læres af i forhold til næste år. Men det føles nu alligevel som 'guld', når man bærer sine lækkerier ind. Og de skønne aubergineblomster er da også nydelige...
 
Jo - der skal også dyrkes det nyttige næste år :)

7 kommentarer:

 1. Rigtig god tur til dig og Helle, det lyder som om det kan blive en helt fantastisk haveshoppetur, og så kan vi andre blive fristet bagefter... ;o)

  SvarSlet
 2. go' tur.....
  og jeg kan lige forstille mig hvordan Per ser ud når du kommer hjem med ALLE dine indkøb - den stakkel ;) ha..ha..

  SvarSlet
 3. Det lyder sørme skønt, du må have en rigtig god tur og komme hjem med en masse nye blomsterfrø :)

  SvarSlet
 4. Hej Marie-Louise.
  Mine auberginer har heller ikke givet mange frugter, men glæden ved blomsterne og selve planten, som står rank og flot, er stor. Artiskokken er der heller ikke meget mad i, men hvor er den smuk.
  Glæder mig til at se din have igen (og det nye anneks). Nød den i sommers.
  Stor hilsen fra Marthe

  SvarSlet
 5. Godt at læse at man ikke skal give op mht. grådige rovinsekter.
  Det bliver da en skøn tur til havelandet - glæder mig til et indlæg om det ;-)
  God tur!
  Hilsner
  Rose

  SvarSlet
 6. Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

  SvarSlet
 7. Some of these could actually come in handy. Thanks for the tip. I am now forced to bookmark this page so I won't forget where to look when I've found a use for these icons.

  SvarSlet