søndag den 16. juni 2013

Genbrug på Chelsea Flower Show

Jeg har virkelig glædet mig til at vise jer den her:

 
Hvis én af jer har et badekar med løvefødder til overs, så er jeg liebhaver! Den skønne stol indgik i Kate Goulds have The Wasteland på dette års Chelsea Flower Show. Haven er bygget op på det, der skal forestille at være en forladt pumpestation og har derfor en industriel og grå ramme af beton og jern.

Den hårde ramme blødes op med let løv i beplantningens stauder og flimrende skygge fra havens træer.


 
Også farvevalget har været væsentligt for opblødningen:  Med de rødligt afskallende stammer på birketræerne, Betula nigra, de røde frugter på den meget fligetbladede Acer palmatum 'Dissectum Viridis', rødmende blomster på en stor pagodebusk, Enkianthus campanulatus , rødbladede stauder og ikke mindst rosa og røde blomster sikrer et varmere udtryk.
 
 
 
 
 
Friskhed og lethed er også en kontrast til rammen. Fx lyser en brogetbladet etagekornel godt op sammen med den elegante silkepæon 'Krinkled White', småhjerte Dicentra 'Aurora' og natviol Hesperis matronalis ver. albiflora. Det hele piftes op af limefarvede islæt fra bl.a. vortemælk, Euphorbia amygdaloides 'Robbiae'.


Det naturlige og vilde look er også en kontrast til den industriprægede ramme. Her er det græsser og vild kørvel, der gør det største job, men også fingerbøl, walisisk silene og bregner giver et let og luftigt udtryk.
The Wasteland har fokus på genanvendelse af materialer - og det er altså ikke kun badekarret, der har fået nyt formål. Som espalier er fx anvendt gamle madrasbunde og sider fra indkøbsvogne, mens en 'vandvæg' er lavet af noget, der minder om indersiderne i vaskemaskinens tromle.Og haven blev naturligvis præmieret med en guldmedalje.

3 kommentarer:

 1. Ja det tror jeg på.....fed stol....og super skøn show-have. Det må have været fantastisk at trisse rundt og nyde og bare suge til sig af gode ideer ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. jeg er imponeret over den fantasi, havekunstnerne har. Hvem tænker dog på at halvere et badekar og lave en stol ud af det?

  SvarSlet
 3. Mega mega godt seet af den kunstner....mon ikk! li! der er mange som kunne tænke sig sådan et havestol...

  SvarSlet