mandag den 16. januar 2012

Grow Your Own og to foredrag


Jeg HAR jo skrevet det før - men nu får I den lige igen: Jeg er blevet hårdt ramt af den engelske Grow Your Own-bølge, og endnu et havemagasin fra England er landet i min postkasse. Og det er også fantastisk!!! Og så fulgte der oven i købet tre poser skønne frø med. På dette link kan du lige se en lille forsmag på februarnummeret


Selv min mand er blevet overbevist - han er helt med på idéen. Og da jeg forleden foreslog, at vi satte en poly-tunnel op, dér hvor brændeskuret skal rives ned - så syntes han bare, det var et godt forslag! Jeg havde faktisk troet, det havde krævet lidt mere 'snakken-godt-for'. Måske har han bare indset, at så længe han kan holde mig (og familien) inden for de 1500 kvm. i byzonen - så længe kan han overskue alt arbejdet, mine idéer uværgerligt medfører (også for ham!).

Man kan selvfølgelig synes, det er noget pjat med en polytunnel, når vi i forvejen har drivhus og orangeri - men ingen af de to nuværende huse rummer mulighed for, at vi kan plante direkte i jorden (og vi ønsker ikke at ændre på dét). Og der er - så vidt jeg ved - god grund til at lade tomater gro i andet end plantesække.

Og bare rolig: Selvom jeg har føjet køkkenhave til interessefeltet, så er jeg stadig vild med alt det skønne og blomstrende, jeg ellers har skrevet om :)

På onsdag kommer Lars Lund til Odense (Musikbiblioteket kl. 19) og holder foredrag under overskriften Det økologiske drivhus. Det var mig (som medlem af bestyrelsen i Haveselskabet, Odense Afd.), der foreslog foredraget - og jeg har virkelig glædet mig. http://www.haven.dk/calendar.asp?x=&detail=24706&list=0..1
  
Nu bliver det så min mand, der må tage alene afsted bevæbnet med en dugfrisk kuglepen og tyk notesblok, for jeg skal selv holde foredrag i Køge kl. 19.

Mit foredrag er arrangeret af Roskilde Afd., og dét glæder jeg mig naturligvis også til :) Se evt. mere her http://www.haven.dk/calendar.asp?x=&detail=24875&list=0..1

Og ja - det beror naturligvis på en fejl, at de to arrangementer falder sammen i min kalender ! Ses vi?

18 kommentarer:

 1. Uh, det tidsskrift ser godt nok fristende ud. Det er lige mig, så det er under seriøs overvejelse lige nu.
  Jeg ville gerne have været til dit foredrag, og havde krydset det af i kalenderen, men jeg har fået en anden vigtig aftale.

  SvarSlet
 2. Jeg har dit foredrag til gode endnu, men det lykkedes vel engang. Kan se at du kommer lidt over det hele. Kan godt forstå du glæder dig til Lars Lund. Selv vil jeg tage til Haderslev og høre Jørn fra Silkeborg. Så mon ikke vi alle får nogle gode timer :o)

  SvarSlet
 3. Du frister. Har ellers skåret ned på abonnementer af haveblade og lign.
  Men jeg er også overbevist om at især dyrkning af grøntsager og andet bliver fremtiden. Så jeg må hellere få kigget på det blad.

  Held og lykke med foredraget.
  God dag fra Helga

  SvarSlet
 4. Hvis jeg kan få lavet min aftale i morgen aften om, kunne jeg godt fristes til at køre til Køge. Vi må se.
  Jeg er også blevet bidt af en "gal køkkenhave" i år. Jeg har tre store, sortmalede højbede klar til såning, så nu venter jeg bare på at det bliver såtid.
  Jeg havde køkkenhave i starten da vi boede i vores nuværende hus, men efter nogle år falmede interessen til fordel for blomster, blomster og blomster, men nu rører den på sig igen - spændende!

  SvarSlet
 5. Hej Marie-Louise :o) Jeps, vi ses i morgen aften klokken syv. Og min mand er blevet lokket til at tage med efter at have hørt lange foredrag om din skønne haver og henførte suk, når jeg skulle fortælle om alt det smukke. Jeg er stadig ikke kommet ned på jorden. Jeg ville ønske at jeg kunne beeme dine 1500 kvm. lige ned på mine 800 og få dem til at se lige så smukke ud. Nu sætter jeg min lid til at dit foredrag i morgen løfter sløret fra min mands øjne, så han kan se hvad det er jeg gerne vil opnå :o)))Ej, hvor jeg bare glæder mig til i morgen. Det er bedre end juleaften :o)

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 6. Jeg sad faktisk lige præcis med "Det Sker" i hånden og ærgrede mig gevaldigt over, at jeg ikke bor på Fyn. Jeg ville gerne ha' hørt begge foredrag....

  SvarSlet
 7. Hej Marie-Louise

  Tak for et rigtig godt foredrag. Det var inspirerende - især for min mand som ikke har haft fornøjelsen af at se din have i virkeligheden. Det var også fint at du havde ting med, så man kunne se og prøve i virkeligheden, inden man køber noget. Men hvor var det ærgerligt at dine bøger blev udsolgt - jeg kunne ellers godt have tænkt mig en.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså - jeg har da flere herhjemme. Jeg troede bare, at en kasse ville række. Men jeg kunne jo heller ikke vide, der kom over 100 for at høre mig! Bestil en bog i min webshop - så regulerer jeg prisen og betaler portoen!

   Slet
 8. Hej Marie-Louise.
  Tak for et inspirerende foredrag i Køge i går aftes. Snakken gik med min veninde i bilen på vej hjem til Haslev om nye idéer til vores haver. Og fx "nu MÅ jeg altså have den pergula..."
  Hilsen Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Pergolaer giver plads til SÅ mange skønne planter :) God fornøjelse i haven

   Slet
 9. Er du vimmer - du er da trækplaster for hele Sjælland :o) Jeg skynder mig at bestille en bog :o) Skal jeg skrive noget specielt? Hvad hed den flotte vinterblomstrende kirsebær du viste til at starte med?

  Jeg er også med på pergola-bølgen. Jeg tror faktisk der døde en hel masse græs i går :o) Til gengæld arbejdes der på en frodig have her i Nordsjælland :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den efterårs-/vinterblomstrende kirsebær er Prunus subhirtella 'Autumnalis'. Der findes også en mere rosa type.
   Og mht. bogen skriver du bare efter aftale med Lavendelfryd ;)

   Slet
 10. Fantastisk! Det er lige den jeg stod og faldt i svime over på planteskolen i dag. Syntes jo nok det lignede den du viste i går, men jeg var ikke helt sikker. Jeg sagde også til dem at de ikke måtte sælge den - jeg skulle lige tjekke med dig først :o) Så må den med hjem i haven.

  Tusing tak for hjælpen :o) og igen tak for i går.

  SvarSlet
 11. Hej Marie-Louise

  Jeg kører faktisk forbi dig i dag mellem 17.30 og 19.00. Ville jeg evt. kunne komme forbi og hente bogen? Jeg ser kun min mail indtil omkring 16.00 i dag, så jeg håber du ser min besked.

  SvarSlet
 12. Hej marie- louise

  Jeg nåede desværre ikke forbi dig her til aften, men nu er vi på samme ø: o) Er du måske hjemme på søndag omkring 13-15?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja, jeg regner med at være hjemme hele dagen. Jeg har gjort bogen klar - jeg glæder mig til at se dig :)

   Slet