lørdag den 25. februar 2012

'Klausbacher Hof'


Vinterferie er skønt - og jeg er lige kommet hjem efter en dejlig og hårdt tiltrængt én af slagsen med min familie. Og selvom jeg da har taget et par fotos af drengene på ski - så var det insektpensionen ovenfor, jeg ivrede efter at fotografere. De er gode til biodiversitet - de tyskere...
 
Naturligvis skal jeg også have lavet mig et insekthotel - det er øverst på to-do-listen, når jeg for alvor får tid til at komme ud i haven igen:
I vinteren blev vores bøgetræ fældet, men ikke mere end at stammen står endnu. Det er så planen, at der skal bores og udskæres 'værelser' direkte i den. Og så er der jo nok lidt staudetoppe og lignende, der kan fyldes i.

I ønskes en dejlig weekend alle sammen :) Nu skal der pakkes ud...

11 kommentarer:

 1. Ja, de er geniale syd for grænsen. Meget ofte gode til det med detailler og til at anvende naturen :o)Jeg husker endnu som barn når jeg gik med min venindes mor rundt i haven. Især deres køkkenhave havde hun gjort en hel del ud af og med tysk "Ordnung muss sein" stod alt på snorlige rækker. Det er nogle af de skønneste minder :o)

  SvarSlet
 2. Den er helt skøn denne pension:) Jeg har netop kikket på min idag, det er en kæmpe stor opgravet Hasselrod som jeg også har stukket opklippede bambuskæppe ind i, men den er ikke så velorganiseret som den tyske på billedet.

  SvarSlet
 3. Kul att hitta hit skall bli kul och mera från din trägård.
  Låter spännande.
  För titta runt lite.
  ha en god afton
  Annika

  SvarSlet
 4. Helt genialt og sjovt at se at det ikke kun er på fine udstillinger der bliver lavet den slags :o) Planen hos mig er at lave et lille hotel øhhhh... pension... nej nærmere bed & breakfast til de små venner, det skal nok blive hyggeligt.

  Tak for kigget til de overnattende tyske insekter ;o)

  SvarSlet
 5. Sådan et vil jeg naturligvis også have!!!! :-). Tyskerne er helt sikkert gode til det med biodiversitet. Måske fordi respekten for naturen altid har været en del af deres kultur - og/eller fordi de har lidt mere natur end os :-)

  Ha´en god søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 6. velkommen hjem...

  Og et STORT TILLYKKE !!! du har vundet i min GiveAway konkurrence, jeg sender din præmie snarest...

  SvarSlet
 7. Hej. Velkommen hjem og sikke en god idé med et insekthotel. Jeg glæder mig til at se dit, når du går igang med det!

  SvarSlet
 8. Sikke en fantastisk ide med et hotel - det bliver nok omsværmet

  SvarSlet
 9. Hej.

  Tillykke med det beskrevne ´have-tips-halløj´, du skal deltage i.

  Har du set det insekthotel, der står i den Økologiske have i Odder (nu hedder den Økologiens have). Hvis ikke, kan du se den på min blog, her: http://hanne-i-tilst.blogspot.com/2012/01/den-kologiske-have-i-odder.html

  Måske kan du bruge den som inspiration. Jeg har også nogen billeder fra Chelsea sidste år, der var det også ´in´.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét er bestemt også et inspirerende insekthotel - tak, fordi du delte det med mig :) Allerede i 2009, hvor jeg var på Chelsea, var der forskellige insektbo - men det er altså kun i Tyskland, jeg har oplevet dem som en naturlig del af det at eje en have.

   Slet